• Головна
  • Чим заправляють пристрої для паріння. Сольовий нікотин як обов'язковий компонент рідини для паріння
Новини компаній
11:00, 12 січня 2023 р.

Чим заправляють пристрої для паріння. Сольовий нікотин як обов'язковий компонент рідини для паріння

Новини компаній

Питання про набір інгредієнтів, які входять до складу рідини для паріння, що використовується в одноразових електронних сигаретах та багаторазових под системах відомого виробника, виникло не просто так. Адже всі знають, що саме пристрої бренду Ельф Бар дивують та одночасно радують своїх прихильників неймовірно насиченими та яскравими смаками й дуже точною передачею аромату. Як шуткують поціновувачі виробів для паріння торгової марки, якщо в бочку меду додати дещицю дьогтю, то Elf Bar обов'язково обіграє цей нюанс та точно передасть смакові особливості такого поєднання. Тому іноді здається, що в картриджі Elf Bar заливають якусь особливу та майже чарівну жижу. Насправді, звичайно, справа не в магії, а у високій якості пристроїв для паріння Ельф Бар та використанні сучасних технологій. Але й до жижі є певні вимоги. Особливо, якщо зважити, що в багаторазових подах відкритого типу картридж можна самостійно заправляти навіть власноруч зробленою рідиною. Так що дізнатися, які інгредієнти входять до складу жижі, що заливають в Ельф Бари, не завадить у будь-якому випадку.

Чим заправляють пристрої для паріння. Сольовий нікотин як обов'язковий компонент рідини для паріння, фото-1

Чи має жижа для Ельф Бар секрет яскравого та насиченого смаку?

Отже, ми з’ясували, що просто-таки неперевершені смакові якості пари, яку виробляють пристрої китайського бренду, в значній мірі пояснюються їх конструкцією та функціоналом. Але й про якість та склад рідини для паріння не слід забувати. Один з фанатів бренду якось сказав мені, що в бак Ельф Бару хоч борщ, хоч компот заливай — мовляв, у будь-якому випадку результат буде класний. Відверто кажучи, це вже перебільшення. Бо до жижі також висуваються певні вимоги. Інакше навіть найякісніший девайс не врятує від фіаско. Тому краще дізнаємось, що за інгредієнти входять до жиж,і та в якій пропорції. Ось вони, складові рідини для паріння, яка використовується в багаторазових под системах та одноразках:

  • Гліцерин.
  • Пропіленгліколь.
  • Смакові харчові додатки.
  • Сольовий нікотин.
  • Дистильована вода.

Чому у таких пристроях використовують саме нікотинову сіль, а не звичайний нікотин, ми поговоримо трохи згодом. А зараз зупинимося на основних нюансах приготування жижі.

Передусім важливо, щоби співвідношення гліцерину та пропіленгліколю було рівним. Саме таку пропорцію можна побачити у фабричних рідинах для паріння. Максимально можна собі дозволити збільшити долю одного з компонентів до 60%.

Насправді одноразки з подами - це ніяк не потужні вейпи з місткими акумуляторами та великими баками для жижі. Кардинально змінювати пропорцію немає змісту, адже ці пристрої не призначені для випускання великих та густих парових хмар. Та й зменшити чи збільшити ефект тротхиту не вийде - сольовий нікотин взагалі не дратує слизову оболонку горлянки. Натомість зміна співвідношення основних компонентів рідини призводить до загустіння чи, навпаки, зменшення густини жижі. У будь-якому випадку це призводить до погіршення змочуваності намотки спіралі та швидкого виходу випаровувача з ладу внаслідок перегорання. Користувач взнає про це через характерний гіркий присмак, який одразу з'явиться. Досвідчені шанувальники паріння лагідно називають таке явище "гаріком". І як ви вже зрозуміли, Гаррі Поттер тут зовсім ні до чого.

Також певні нюанси існують і в підборі ароматизаторів. Так, звичайно, передусім варто орієнтуватися на власний смак. Але, якщо використовуються темні та солодкі додатки, то термін служби випаровувача скорочується. Мікрочасткам таких ароматизаторів легше закріпитися на ваті та спіралі, що викликає нерівномірність нагріву. Що й спричиняє перегорання та виникнення "гаріку".

А зараз дізнаємося, чому в под системах та одноразках використовують саме сольовий нікотин.

Сольовий нікотин як обов'язковий компонент рідини для паріння

Саме після розробки рецепту отримання нікотинової солі з'явилася можливість зменшити розміри пристроїв для паріння. Адже сольовий нікотин завдяки своїм властивостям набагато швидше засвоюється організмом й довше виводиться з нього. Тому відчуття насичення з'являється вже після 3-4 затяжок. Та й знову зробити перекур хочеться не одразу. Тому потреба у габаритних пристроях з великими баками для жижі відпала. Так було створено под системи - компактні, стильні, зручні у користуванні. Та й стандартна міцність сольової жижі досить висока - 5%. Наявність 50 мг нікотину в 1 мл жижі — високий показник. Для рідини на звичайному нікотині 18 мг — це вже дуже суттєва міцність. Тому під час паріння поду чи одноразки треба використовувати тугу (сигаретну) тягу. Тобто спочатку пропускати пару через рот, а лише потім вдихати легенями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...